Lokale zichtbaarheid voor Snackpoort De Kolk dankzij een smaakvolle huisstijl

‘Creëer een sterke en eigen identiteit’. Deze vraag kregen we van Sneeker Snackpoort De Kolk. De opdrachtgever is op zoek naar een vet concept voor zijn bedrijf en ziet de waarde van een goede branding in, dus deze klus is gemaakt voor Mayd!

Een merkidentiteit is meer dan een logo en een mooi plaatje; het is een ervaring. De kunst van branding is om het verhaal van een merk te vinden en deze vervolgens op een authentieke en overtuigende manier te vertellen.

Als horecaondernemer ligt het voor de hand dat het grootste gedeelte van je gasten uit de buurt komt. Gelegen tussen de iconische Waterpoort en de Watertoren, kon snackbar de Kolk dan ook niet een betere Sneeker locatie hebben.

Deze sterke connectie met Sneek is dan ook de basis geworden voor de branding van De Kolk. Niet meer ‘een’ snackbar in Sneek maar ‘de’ snackpoort van Sneek.
Mayd For
Snackpoort De Kolk
Gemaakt
Logo ontwerp, huisstijl ontwerp, fotografie, menukaart en drukwerk

Een sterke, eigen identiteit

Vanuit het motto ‘de snackbar van Sneek’ gingen we op zoek naar een nieuwe naam. De Kolk is namelijk meer dan een doorsnee snackbar. Bovendien kent Sneek al veel gevestigde snackbars. De nieuwe naam ‘Sneeker Snackpoort De Kolk’ is uniek en verwijst weer naar de sterke connectie met Sneek.

Een logo met karakter

De basis van het nieuwe logo vormt de weerspiegeling van de Waterpoort op het water (genaamd de Kolk). Een mooi uitgangspunt dat we hebben aangevuld met de twee andere bekende iconen van Sneek: de Waterpoort en de Watertoren. In combinatie met een rustiek lettertype en de welbekende kleuren van Sneek wordt Snackpoort De Kolk een stoer Sneeker begrip.

De saus op de patat

We hadden de smaak te pakken en dus hebben we naast een nieuw logo, een nieuwe naam en passende kleuren ook aangepaste illustraties gemaakt in een stoer, semi-vintage thema met een Amerikaans tintje. Bekende iconen van Sneek zijn verwerkt rondom de Kolk. Een gouden patatje siert de Waterpoort en een sappige hamburger glanst op de top van de Watertoren.

Van A tot Snack

De illustraties in combinatie met de herkenbare typografie en het Sneeker kleurenpallet zijn effectief door te voeren in middelen zoals raambestickering, kleding, en vlaggen. Maar ook online in social media berichten. Alles voor op en top lokale zichtbaarheid en merkherkenning.

Van bitterbal tot branding

Met de open blik van de klant, een duidelijk concept en passende huisstijlelementen hebben we een sterke merkidentiteit vastgelegd die van Snackpoort De Kolk een begrip in Sneek maakt. Kortom: Snackpoort De Kolk zit gebakken als het om lokale zichtbaarheid gaat!